
Nowość ATUT-u: Romuald Łuczyński , "Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957–1970)"
Nowość ATUT-u: Romuald Łuczyński , "Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957–1970)"


Redakcja Portalu Księgarskiego www.ksiazka.net.pl poleca Państwa uwadze książkę prof. Romana Łuczyńskiego pt. "Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957–1970)".
Nota o książce:
Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia.
Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.
Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.
Tytuł: Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)
Autor: Romuald M. Łuczyński
Redakcja: Magdalena Garbacz
Wydawca: Oficyna Wydawnicza ATUT
Miejsce i rok wydania: Wrocław, premiera: 22 stycznia 2021
Wydanie: I
Objętość: 598 stron
Oprawa: miękka
Format:16 x 23,5 cm
ISBN: 978-83-7977-407-4
EAN: 9788379774074
Cena katalogowa: 62,00 zł (w tym 5% VAT)
Dostępne od: 2021-01-25