
Nowość Rebisu: "Zupa dobra na wszystko", Jolanta Naklicka-Kleser
Nowość Rebisu: "Zupa dobra na wszystko", Jolanta Naklicka-Kleser


Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne właściwości lecznicze, a chłodnik to najlepszy obiad na upalne dni – nie dość, że nasyci, to przy okazji schłodzi.
Znana z kuchni programu „Pytania na śniadanie” Jolanta Naklicka-Kleser w książce "Zupa dobra na wszystko" podaje 100 przepisów na przepyszne zupy. Znajdziesz tu zupy rozgrzewające i regenerujące, doskonałe na upalne dni ale też na chłodne jesienne popołudnia. Nie zabraknie przepisów na zupy, które poprawią... nastrój, a także wykwintnych zup idealnych na przyjęcia.
Kilka słów o autorce: Jolanta-Naklicka Kleser – z wykształcenia fizjoterapeutka. Przez wiele lat pracowała w korporacji w dziale sprzedaży, jednak w 2013 r. postawiła wszystko na jedną kartę i zrezygnowała z pracy, aby wziąć udział w II edycji programu Masterchef. To był pierwszy krok do nowego życia, w którym robi to, co kocha najbardziej – gotuje i dzieli się bogactwem smaków z innymi. Autorka książek kulinarnych, m.in. "Lodovo.