Nowości książkowe Wydawnictwa Jedność: Kulinaria
Portal Księgarski www.ksiazka.net.pl poleca nowości książkowe Wydawnictwa Jedność, seria:kulinaria, książki kucharskie. Tytuły już w sprzedaży. Napisz lub zadzwoń: sprzedaz@jednosc.com.pl, +48 41 349 50 50
1. Smakowite desery na dwa sposoby, 35 przepisów w wersji klasycznej i light, Valentin Néraudean
Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje… Utalentowany szef kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i zachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Néraudeau WSZYSCY MAMY PRAWO DO PRZYJEMNOŚCI, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly i z pięknymi owocami. Desery klasyczne na pewno zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Desery light są przeznaczone dla tych, którzy nie chcą zrezygnować z częstego sięgania po desery. Zawierają więcej owoców i są mniej kaloryczne, ale są piękne, bardzo smaczne i możemy jeść je bez poczucia winy. Podane przepisy są zilustrowane zdjęciami, żeby maksymalnie ułatwić przygotowanie deserów.
Kilka słów o autorze:
Valentin Néraudeau - autor. Otworzył pierwszą restaurację w wieku dwudziestu lat i szybko otwierał kolejne. Był uczestnikiem Top Chef, dzięki czemu poznała go szeroka publiczność. Jest bardzo zaangażowany w opracowywanie przepisów kulinarnych dla sportowców i dla osób, które chcą utrzymać dobrą kondycję fizyczną.
Tytuł: Smakowite desery na dwa sposoby, 35 przepisów w wersji klasycznej i light
Tytuł oryginału: 35 postres ultra gurmet y su version light
Autor: Valentin Néraudean
Przekład:Zofia Pająk
Seria: Kulinaria
Wydawca: Wydawnictwo Jedność
Miejswce i rok wydania: Kielce, premiera: marzec 2021
Wydanie: I
Objętość: 224
Oprawa: twarda
Format: 220 x 280 mm
ISBN: 978-83-8144-339-5
Cena detaliczna: 65 zł
Zobacz więcej na www.jednosc.com.pl
2. Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki, Justyna Bielecka
Knedle, kluski, pierogi, racuszki, łazanki, omlety, naleśniki, gołąbki, różnego rodzaju surówki i sałatki, komu z nas na samą myśl o tych daniach, nie przypomną się pyszne, rodzinne obiadki u mamy czy babci. Jak odtworzyć te smaki we własnym domu? Z naszą książką, w której zebraliśmy sprawdzone przez pokolenia receptury, zrobimy je bez problemu. Przepisy opatrzone zostały pięknymi fotografiami. Teraz będziemy mieć je zawsze pod ręką.
Dodatkowo w książce spisane zostały przydatne porady, które pomogą w łatwy sposób przygotować pyszne dania.
Zamieszczono również poręczny przelicznik kulinarny, by ułatwić odmierzenie wymienionych w przepisach składników.
W kolejnych tomach tej serii planujemy wydać: „Dania mięsne i rybne”, „Przekąski i desery na małe przyjęcia” oraz „Przetwory i zioła w kuchni i spiżarni”.
Tytuł:Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki
Opracowanie: Justyna Bielecka
Seria: Mamo, daj mi przepis
Wydawca: Wydawnictwo Jedność
Miejsce i rok wydania: Kielce, premiera: marzec 2021
Wydanie: I
Objętość: 264 stron
Oprawa: twarda
Format: 171 x 281 mm
ISBN: 978-83-8144-479-8
Cena detaliczna: 26 zł
Zobacz więcej na www.jednosc.com.pl